Joyzine.se


Recension - Demo

September Malevolence
Surviving destinies
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: www.septembermalevolence.tk

Tröttnat på den regngrå sommaren? Fastnat i depressionens grepp när det glödande klotet inte ens ids försöka vinna kampen över de hotfulla molnen? Kanske till och med drabbats av självmordstankar och okontrollerbart avsky jäntemot det svenska klimatet? Då är det inte September Malevloence du ska lyssna på! Deras musik är den regntunga, becksvarta och svinkalla hösten personifierad. Inte det minsta upplyftande.

Detta behöver självfallet inte betyda att det är dåligt. Oftast är ju depressiv och nedstämd musik riktigt bra. I September Malevolence fall är det dock inte särskilt skoj. De målar ljudlandskap på ljudlandskap i makligt tempo. Avskalat och ibland stämningsfullt, men det blir aldrig särskilt spännande. Inte ens den knapphändiga sånginsats som på några ställen bjuds hjälper till att lyfta upp det hela.

Slutsatsen att det inte enbart räcker med ett nedstämt anslag är glasklar. Det krävs något mer för att göra sådan här musik vacker och talande. Det är möjligt att September Malevolence någon gång hittar dit, men i nuvarande skick är gruppens musik mest sövande. Den får mig den regniga sommaren till trots inte att längta till hösten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner