Joyzine.se


Recension - Skiva

Moistboyz
IV, 2006
Skivbolag: Schnitzel Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-06
Hemsida: www.moistboyz.com

Den rock som Moistboyz bakom diverse smutsiga filter klämmer fram är varken eggande eller ointressant. Den bara är. ”IV” är en skiva som kan spisas gång efter gång utan att framkalla några egentliga reaktioner alls. Mer än en och annan positiv nickning eller reflektion över de politiska aspekterna i gängets texter.

Öppnande I don’t give a fuck where the eagle flies är förvisso en energisk bit som hittar raka vägen till skrevet och sen envist vägrar släppa taget om ditt kön. Men i övrigt saknas utstickande låtar. Inget är euforiskt svettframkallande, inget är uttråkande dåligt. Att en legering mellan Iggy and the Stooges, Backyard Babies och The Dwarves kan ha så lite att säga är egentligen mycket märkligt.

Svetten borde spruta, mikrofonstativ knäckas och total aggression skrikas rakt ut i luften. Inget av det händer. På sin höjd gungar Moistboyz lite hemtrevligt. Men de blir aldrig tråkiga eller trötta. De utmärker sig aldrig negativt. Vad skriver man egentligen om ett band som på intet sätt sticker ut åt endera hållet? Ett gäng som spelar habil rock n’roll i mellantempo utan punkter att sätta fingret på? Jag är tämligen säker på att jag skulle kunna lyssna igenom ”IV” hundra gånger till utan att bli speciellt upprymd eller vilja stänga av. Moistboyz bara är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner