Joyzine.se


Recension - Skiva

Socker
Air Rotten Democracy, 2014
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2014-02-20
Hemsida: facebook.com/sockermusic

Lättsmält politisk svensk reggae på engelska släppt precis innan stundande valåret, kan det vara en baktanke? Dåliga ordvitsar åt sidan så är det Stockholmsbandets första skiva och de bjuder på åtta gungande spår. Socker består av sju medlemmar med Tor Lundvik i spetsen på sång och musik, men även som medproducent.

Låtarna är välkomponerade och man hittar snabbt hem i deras musik även om de inte bjuder på så stor variation, det är popreggae rakt igenom. Tor har en riktigt snygg leverans på sången och leker med orden på ett härligt sätt. När de valt en titel som ”Air Rotten Democracy” hade jag gärna sett att de gett sig på lite mer samhällskritik och gav ut lite mer direkta kängor än de mer generella som skivan innehåller.

Det politiska budskapet genomsyrar hela skivan men saknar tyngd. Det är i låtarna Hidden Agenda och i titelspåret som de verkligen tänder till och blir mer öppet ifrågasättande. Två riktigt härliga, svängiga och politiska låtar där de lyfter samhällets orättvisor med refränger som sätter sig i reptilhjärnan. Jag hade gärna sett mer av detta på resten av skivan som dessvärre bleknar i jämförelse med dessa två spår.

I slutändan är det en polerad och välproducerad skiva som gärna kunde varit lite kantigare. Jag känner dock många härliga sommarvibbar i ett kallt och kargt vintersverige.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
#pip2012-bloggen
Môra-Per (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner