Joyzine.se


Recension - Skiva

Carl Carlsson
Ärla – Eurasien, 2013
Skivbolag: Skogen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-24
Hemsida: www.carlcarlsson.se

Jag är lite cynisk. Håkan Hellström släppte ett album i dagarna, det är dålig timing av Carl Carlsson att också han prångla ut ett album nu, tänker jag. Varför ska man lyssna på en gosse i de led som nyfiket travat efter hausse-putten när man kan lyssna på hausse-putten själv, tänker jag sen. Men så lyssnar jag på ”Ärla – Eurasien”, många gånger, och får snällt ställa cynismen åt sidan och medge att det här faktiskt är ett album som behövs.

Att Carl Carlsson är ännu en skev popsångare som trillar fram längs minnenas allé och besjunger sommar och kärlek och flyktade känslor i soluppgången, det kommer man inte ifrån. Att han tar sig vatten över huvudet och ger sig på alldeles för fina sånger med alldeles för begränsade resurser är också ett faktum. Men det är samtidigt det som gör ”Ärla – Eurasien” så spännande.

Herrn har inte den vackraste sångrösten eller det bredaste registret. I några av bitarna vill han alldeles för mycket. Men det skapar en stämning, en riktigt fin sådan. Lägg till det att många av sångerna på debuten är riktigt vackra (inte minst lysande, fullkomligt lysande Allmän egendom ikväll) och det är angenämt att lyssna. Många gånger.

Första singeln hette Om du är ett monster kan jag vara ditt offer, på något sätt säger det väldigt mycket om den här skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Carl Carlsson

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner