Joyzine.se


Recension - Skiva

Syn:Drom
Iconoclasm, 2013
Skivbolag: Vicisolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-30
Hemsida: www.syndromweb.net

Ett enda långt och mastigt baskaggesmatter från start till mål. Syn:Drom är knappast bandet för den som ska upptäcka death metal för första gången. ”Iconoclasm” är så bastant fläskläpp att det förmodligen krävs år och åter år av vana för att kunna ta till sig hela kalaset utan att bli sprängmätt någonstans halvvägs.

Uppföljaren till debuten ”With Flesh Unbound” är en rakt igenom väldigt imponerande uppvisning i hur man skickligt exekverar fläskig death metal. Gänget från Sundsvall låter smått amerikanskt när de manglar (för här talar vi verkligen om att mangla) och gör det så konsekvent att låtarna låter precis likadant och man som lyssnare bara sitter och gapar över hur kompakt renset är. För ärligt talat, nyanserna finns där, men hamnar snabbt i skymundan när Daniel Mikaelssons projektilsnabba baskaggar och blastbeats tillåts ta enorm plats. Det är fräckt, men det är också i längden ganska påfrestande.

”Iconoclasm” är en vägg av ljud som inte luckras upp förrän Syn:Drom vilar sig lite med ett symfoniskt och ganska hotfullt parti i nionde spåret Iconoclastic viero. Annars är det fullt ställ utan andhämtning, inget för nybörjare, men samtidigt av riktigt hög klass.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner