Joyzine.se


Recension - Skiva

Johnossi
Transitions, 2013
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-21
Hemsida: www.johnossi.com

Singeln Gone Forever briserade för någon månad sedan. En explosiv hit helt i Johnossis anda, men samtidigt med ett lite mörkare uttryck och inte minst ett väldigt drivande inslag av klaviatur. Den symboliserade inte bara en återkomst, utan samtidigt också ett tydligt steg framåt.

När hela albumet ”Transitions” nu landar visar det sig, som så ofta är fallet, att singeln är det starkaste kortet och att den där framåtskridande utvecklingen aldrig riktigt fullbordas. Martin Hederos kompletterar med keyboard på sina håll och stämningen är monotont mörk, men annars handlar det om Johnossis patenterade komponeande med John Engelberts utpräglade sång och gitarrlir och Oskar bondes stenhårda bankande på pukorna.

Som med samtliga tidigare verk från duon är ”Transitions” alltså en skiva som, som helhet är helt okej, men som blir som allra mest njutbar om man plockar russinen ur kakan. Jag tänker då på den givna öppnaren Into The Wild, som jag kan tänka mig kommer inleda konserter under festivalsommaren, och melodiska Alone Now som i alla fall är och angränsar till området för hits.

För är det något som är påtagligt här är det att, om vi bortser från Gone Forever, det saknas riktiga hitlåtar. Det är mer en mörk helhet än någon direkt slag i skallen. Men så där har jag uttryckt mig om Johnossi förr för att senare upptäcka att hitlåtarna kryper under skinnet med tiden, det är mycket möjligt att det blir så nu igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Johnossi (2011-07-15)
Johnossi (2010-05-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner