Joyzine.se


Recension - Skiva

Nikola Sarcevic
Freedom To Roam, 2013
Skivbolag: Stalemate Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-18
Hemsida: www.nikolasarcevic.com

Nikola Sarcevic har vänt åter till engelskan. Den produktive sångaren, mest bekant för sin roll som frontman i skatepunkande Millencolin, har vänt svenskan ryggen efter en ganska misslyckad skiva under epitetet ”Nikola och fattiglapparna” och jag applåderar.

Inte för att ”Freedom To Roam” är det bästa som någonsin ramlat ur herrns repertoar, utan för att hans musik blir så väldigt mycket mer tilltalande när han nyttjar engelska som sångspråk. Det känns mer intimt, mer ärligt, mer rätt.

På ”Freedom To Roam” är det tända lägereldar och välkammat reflekterande som gäller. Sarcevic nyttjar sin starka sågröst till att framföra tio kompositioner som har betydligt mer med folk och americana än något annat han någonsin satt sitt sigill på att göra. Det är tillrättalagt, ganska vackert och klart hörvärt utan att bli blixtrande.

För den sakens skull inte sagt att det saknas låtar. Kontemplativa Before är riktigt vacker och så väl förstasingeln Ophelia som Drunk No More och Into The Arms kvalar in som riktigt hörvärda melodier. Men som helhet är det här mest en feelgood-skiva som förtjänar att sättas på efter mörkrets inbrott.

Men som sagt, det mest glädjande är att Nikola Sarcevic återvänt till engelskan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Livescenen lever!
Nikola Sarcevic
Nikola Sarcevic (2006-01-01)
Nikola Sarcevic (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner