Joyzine.se


Recension - Skiva

Arms Of Tripoli
All The Fallen Embers (ep), 2012
Skivbolag: Fluttery Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-09
Hemsida: facebook.com/armsoftripoli

Jag gillar postrock när den lyckas vara så väl kontemplativ som dramatisk. Det ligger en viss nerv i hela genren som när den hanteras med rätt handlag kan lyfta till oanade höjder. Debuterande Arms Of Tripoli från Los Angeles har verktygen, men inte riktigt spetskompetensen.

Vi snackar trevande gitarrharmonier, en suggestiv stämning och låtar som bygger upp, plockar ner och bygger upp igen. Klassisk postrock helt enkelt. Amerikanerna kan genren utan och innan, men skriver inte de där låtarna som gör att man blir hänförd. Det är hemtrevligt att lyssna på de sex spår som utgör ”All The Fallen Embers”, men de tar knappast över sinnevärlden. Habilt, men inte helt övertygande.

Ett bra referensnamn att droppa är P.g Lost, men Norrköpingsligan spelar i en betydligt högre division än Arms Of Tripoli när det kommer till så väl bombasm som emotioner och komposition. Möjligtvis är Arms Of Tripoli ändå ett framtidsnamn, de måste bara ta sig över muren från ordinärt till briljant, vilket inte alls är en omöjlighet.Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner