Joyzine.se


Recension - Skiva

The Setting Son
Before I Eat My Eyes & Ears, 2012
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-08
Hemsida: facebook.com/thesettingson

Det är knappast särskilt förvånande att Lorenzo Woodrose (Baby Woodrose) är ett stort fan av det här bandet som han en gång i tiden upptäckte och även producerade några inspelningar med. The Setting Son är nämligen som den popkopplade tvillingen till Lorenzos egna projekt och lösgörs naturligtvis under exakt samma skivbolagsflagg.

Här har vi Doors-orglar och psykedelisk 60-talsnostalgi på ett bekant sätt, men musiken är sockersöt sommarpop istället för drogreflekterande flumrock. Där är bekant, men ändå eget på en och samma gång.

Dessutom har bandpappan Sebastian T.W. Kristiansen en röst som är synnerligen egensinnig och gör materialet än mer originellt än vad det är i sitt grundutförande. Lorenzo Woodrose stampar naturligtvis takten med yster energi (blir någon förresten förvånad om jag tillägger att medlemmar ur Baby Woodrose också återfinns i The Setting Son?), men personligen vill jag nog helst stanna vid omdömet att det här är mer kul än bra. Jag gillar det, men jag minns inte låtarna mer än som något skönt filmsoundtrack till flummiga 60-talsorgier när jag har lyssnat klart. Det tar jag som ett tecken på att det handlar mer om form än om innehåll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Setting Son (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner