Joyzine.se


Recension - Skiva

The Setting Son
Spring of Hate, 2009
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-24
Hemsida: myspace.com/thesettingson

Retro någon? ”Spring of Hate” är en förtrollande resa tillbaka i tiden som utan lyssnarens vetskap lätt misstas för att vara alt annat än utgiven 2009. Så väl den väldigt lofi-doftande produktionen som låtmaterialet luktar så mycket 60-tal att det är både läskigt och behagligt.

Okej, häng med nu, för här blir det snårigt. ”Spring of Hate”, det andra albumet från Sebastian T.W. Kristiansen och hans skötebarn The Setting Son, är hur resultatet skulle ha låtit om The Doors och Beach Boys samlats i ett skitigt garage för att spela rock. Karakteristiska orglar svävar i rymden, melodierna är retrosöta och ändå finns ett obestridligt driv där i botten av allt. Det låter kul och framförallt ganska gammalt.

Vad som verkligen får det här bandet att stå ut är emellertid Kristiansens sång. Det är många band som vill vara Doors, som flörtar med det psykedeliska och tycker att retro är det bästa som finns. Men jag kan inte påminna mig någon som sjunger så utstuderat som den här herrn. Ibland låter han bara androgyn, men långa stunder som ett litet barn...ett barn som käkat hormoner. Det låter ungt, men inte barnsligt och skänker ytterligare en flummig dimension till ”Spring of Hate”. Det kan vara svårt att ta det till sig, men gör man bara det är det här en galen musikalisk retrotripp som inte lämnar någon oberörd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Setting Son (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner