Joyzine.se


Recension - Skiva

Joel Alme
A Tender Trap, 2012
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-10
Hemsida: myspace.com/joelalme

Jag togs med storm av Joel Almes senaste långkörare ”Waiting For The Bells” som landade för drygt två år sedan. Jag såg honom live och fortsatte att imponeras av det avspända framförandet. Kanske innebär det att förväntningarna är lite för högt ställda den här gången. Eller så mäktar sångaren helt enkelt inte med att toppa sig själv. ”A Tender Trap” är nämligen inte alls lika intressant.

Joel Alme gör säkert sin bästa sånginsats i karriären. Hans bitterljuva stämbandskonst låter utsökt på den här skivan, men vad gör väl det när låtmaterialet inte riktigt griper tag? Stuket är detsamma som han lutat sig emot under de inledande åren av karriären. Det är popigt, det är retro, det är storslaget. Till det här verket har han dock valt att luta sig mot mer gitarrbaserade arrangemang där sångrösten tar väldigt stor plats.

Det blir lite tråkigt. Inte dåligt, men ja, tråkigt. Melodierna vill inte linda in mig i bomull och få mig att känna så där mycket som jag gjorde med förra plattan. Stundtals sitter jag mest och tänker att det låter som ett mediokert Weeping Willows. Då är det inget vidare.

Men jag ska förstås inte ta hedern av musikanten. ”A Tender Trap” är en helt okej platta, den är bara inte så spännande och intrikat som jag trodde, eller kanske snarare hoppades, att den skulle vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Bli aldrig som oss, bli värre
Joel Alme (2008-08-30)
Joel Alme (2008-08-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner