Joyzine.se


Recension - Demo

Sterile Hermaphrodite
Big Fat Pussy Club
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-23
Hemsida: myspace.com/sterilehermaphrodite

Bra musik skapar känslor. Vad det sedan handlar om för typ av emotioner är inte särskilt relevant, vi kan snacka allt från tårfylld sorg till musik som uppmuntrar till adrenalinpumpade aggressioner, men det måste finnas något som berör. Något som på något sätt sätter ett avtryck som börjar frigöra sådana där ämnen som jag är alldeles för korkad för att kunna förklara i hjärnan.

Sterile Hermaphrodite tillhör den där kategorin band som med eftertryck understryker att livet är rätt kul ändå. ”Big Fat Pussy Club” är fem rocklåtar som uppmuntrar till att ha roligt. Det lyckas orkestern ganska väl med.

Jag har lite problem med den ljusa sången, inte för att den är dålig, utan för att jag tror att det hade kunnat göra sig ännu bättre med lite rasp i stämbanden. Men några större anmärkningar än så kommer jag inte upp med. Sterile Hermaphrodite är duktiga musikanter och spelar med så väl hjärta som energi.

Om Queens Of The Stone Age spelat powerpop är kanske en lökig beskrivning av soundet, men det är faktiskt så det låter. Orkestern har krånglat in ett potent stonergroove i en tanig solskensdräkt som andas pop, men ändå är rock. Låter det märkligt? Nej, det låter riktigt bra.

Dessutom smyger gruppen in små urtjusiga stölder från framförallt hårdrocksscenen i vissa av sin bitar. Med en god portion glimt i ögat får man anta. Det var det där med att ha roligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner