Joyzine.se


Recension - Skiva

Amaranthe
S/t (re-release), 2011
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-24
Hemsida: myspace.com/amaranthemetal

Amaranthe gjorde en våldsam succé med sin lättillgängliga metalvariant under sommaren och på skivbolaget Spinefarm är man inte dummare än att man smider medan järnet är varmt. När gruppen står inför massivt turnerande passar man på att återsläppa debutalbumet matat med lite DVD-material och några bonusspår. Allt för att hålla bandet och musiken så aktuellt som möjligt.

”Amaranthe” är på alla sätt ett väldigt medryckande album. Plastigt i sitt utförande skulle man kunna tycka, men i allsångsnummer som Hunger, Automatic och Amaranthine är det svårt att inte digga. Det instämmer så klart alla själar som trängts framför festivalscenerna i somras helhjärtat i. Sättet att blanda stela riff med framträdande elektronik delar man med Dead By April, men där de herrarna dras med en urusel sopa till skönsångare skickar Amaranthe fram tre ess.

Dynamiken och förmågan att skriva riktigt fartiga hits är Amaranthes styrka och förmodligen det som kommer göra dem framgångsrika på hösten och vinterns livescener. Sen kan man tycka att de två bonuslåtarna, Breaking Point och Splinter In My Soul, på det här återsläppet är ganska överflödiga. De låter i stort sett likadant som resten av albumet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2012 i bilder (del ett)
House Of Metal 2012
Amaranthe (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner