Joyzine.se


Recension - Skiva

The Search
The Search For Connection Contact And Community, 2011
Skivbolag: Danse Macabre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-23
Hemsida: thesearchsweden.wordpress.com

Nähe? Kommer The Search från Uppsala?

Nu ska vi inte sätta likhetstecken mellan gäng som Comfort Addict, Sound Scenario, We Are The Storm, Frantic Sunday och The Search, men nog sjutton finns det något som vi med emfas kan börja kalla för ett Uppsala-sound. Samtliga nämnda band har sina individuella egenheter som skiljer ut dem som ganska egna, men det finns också tydliga kopplingar och där är jag övertygad om att Uppsala spelar en viktig roll.

Det som jag talar om som ett Uppsala-sound, eller i alla fall något som måste vara ett resultat av den lilla musikscenen i staden, är förstås den stora rymd i ljudbilden som hittas även på ”The Search For Connection Contact And Community”. Vi kan kalla den för Coldplay-sjukan.

Det hela är storslaget och melankoliskt på en och samma gång. Penseldragen är breda trots att det i själva verket är ganska banal popmusik det handlar om. Med stråk av arenarock i arrangemangen kliver The Search emellertid rakt in i samma fålla som sina stadskamrater och jag kan inte annat än medge att jag tycker att det är ganska juste.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vanna (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner