Joyzine.se


Recension - Skiva

Ammotrack
Come Die With Us, 2011
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-12
Hemsida: www.ammotrack.org

Men va fan är det här nu då? Tror Ammotrack plötsligt att de är ett nytt Hardcore Superstar på riktigt?

Det är min burdusa och väldigt spontana första reaktion när inledande Life Is Calling brakar igång. Visst hade rockarna en och annan tendens att nosa göteborgarna i stjärten redan på debuten, men den här låten är något i hästväg när det kommer till att försöka vara något som någon annan redan är. Rent vedervärdigt skulle jag vilja påstå.

Som tur är slutar jag inte lyssna där. För när klavertrampet till startskott väl är avklarat hittar gänget faktiskt tillbaka till banan riktigt fint igen. Nog för att man kanske klivit lite mer mot det uppskattade Göteborgsbandets håll än vad man gjorde på sin debutansträngning som kom för några år sedan, men man gör ändå grejen snyggt.

Jag kan sakna den riktigt fetlagda grooverock som fanns på debuten i vissa fall, men det är svårt att argumentera emot en melodiös smocka som Living Like An Angel eller det snärtiga titelspåret. Ammotrack står bredbent, fäktas med klichéerna och levererar kompetent. I sina bästa stunder glömmer man faktiskt bort att det där med originalitet var något som glömdes bort vid första repet.

Men så ramlar man, exempelvis i träliga Psycho Bitch, in i onödigt utstuderat fjäskande för tidigare överheter och lyckas samtidigt få klyschradarn att slå i taket med jämna mellanrum. Det gör ”Come Die With Us” till en bergochdalbana där det är väldiga avstånd mellan topparna och dalarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Ammotrack (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


DIKK, 2011-10-21 09:33:40 (46.194.231.9)

Håller med (john) har suttit här å läst massa recentioner och kommit fram till en sak. Den person som skriver dom här borde hålla på med annat.Verkar ha noll koll. så där försvann mitt intresse för denna sida.

John, 2011-10-16 17:16:22 (92.33.178.116)

Herre-min-jävla-gud, vilken totalt orealistisk och värdelös recension detta är!!! HCSS i all ära, men dem i sin tur spinner ju verkligen vidare på något som redan gjorts! Vad jag vet och hör så finns det inga som helst likheter mellan ovanstående band, förutom att Ammotrack "bara" har släppt två plattor hittills, som båda är ruskigt välgjorda och kompetenta på ALLA plan! Go go go Ammotrack! Joyzine har med denna icke-konstruktiva recension satt sin sista potatis i mitt intresse...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner