Joyzine.se


Recension - Skiva

Ammotrack
S/t, 2008
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-10
Hemsida: www.ammotrack.org

Det brukar heta att jag skäms för att komma från Skövde, att jag är en misslyckad musiker som bara är avundsjuk på dem från hemstaden som lyckats eller att det helt enkelt bara blivit en grej att sparka ner saker som tittar upp från västgötaslätten. Efterhandskonstruktionerna tar aldrig slut efter att ett Skövde-band fått halvtaskigt betyg, det är lika roligt varje gång de inblandade vägrar inse att staden i ärlighetens namn inte haft särskilt mycket till scen på ett bra tag.

Den här gången tror jag dock att jag kommer slippa verbala spyor och Skövde-scenen kommer i samma andetag slippa bli klankad på ännu en gång. Ammotrack är nämligen så mycket som en riktigt kvalitativ leverantör av tung rock. Ett band som bildades ett bra tag efter att jag lämnat stan, men jag tror bestämt att jag någon gång gick i samma filosofiklass som någon i bandet…eller kanske inte, gruppen drällde av esteter och jag kan lika gärna bara ha sett ansiktet flacka förbi i korridorerna på Västerhöjdsgymnasiet, och som sedan dess har utvecklats rakt uppåt.

Men utgången verkar från början bli den gamla vanliga. Öppningsstänkaren Scream for your mother är en så där övertydlig hårdrockslåt med en machorefräng som bara är så jobbig att man vill kasta skivan genom fönstret. Relationen med Ammotracks debut kunde ha börjat bättre, men orkestern står på sig, borstar misslyckandet av axlarna och visar vad de egentligen kan.

Till majoriteten spelar de här gossarna melodiös och tungt driven rock med lika mycket hjärta som hjärna. Att Gain plockat upp orkestern är knappast någon överraskning då det finns många likheter med Hardcore Superstar (som redan huserar i bolagets stall). Lyssna bara på Back on track som är en renodlad pastisch på Göteborgarnas senare material.

Men det är när Ammotrack drar lite åt sitt eget håll de är som allra bäst. All get up svänger tjusigt och som allra starkast är Skövdesönerna i vackert körarrangerade A bigger bang eller klassiskt rock n’roll-drivna S.H.O.U.T. Där visar gänget upp kärnan i den dieselosande rockmusik som så många i staden försökt skapa utan något vidare resultat. Mer sådant istället för några mellanspår mot slutet och skivan hade kunnat gnistra. Men hur som haver kan inte annat konstateras än att Ammotrack verkligen är något Skövde kan glädjas åt och ha förhoppningar på i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Ammotrack (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner