Joyzine.se


Recension - Skiva

Ferguson
Småstads-baby (ep), 2011
Skivbolag: Trombon
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-07-26
Hemsida: www.fergusonband.se

EP-släpp på vinyl! Det är fet respekt! Och att dessutom göra reklam på omslaget att plattan får längre speltid med 33 rpm på grammofonen, kommer säkert få vinylnostalgikerna att känna sig unga på nytt.

I övrigt har västgötarna Ferguson valt att skala bort de värsta Håkan Hellström- och Lars Winnerbäck-sidorna av sin musik och koncentrerat sig på doo wop och rockabilly, men fortfarande med ganska finurliga texter. Tempobytet i Småstads-Baby och ”aowow-wow-wow”-körerna i Stilla Honky Tonk får mig att genast vilja stussa runt på rotundan.

Till minne av en hund tar dock ner tempot och blickar tillbaka till bandets debutskiva och räds inte att smeta på med stråkar. Pigg och glad musik är det i alla fall, även fast det gärna hade fått vara lite mer skinnpaj och brylkräm då det tenderar att låta nästan provocerande snällt.

Fyra av fem spår håller sig dessutom bryskt under tre minuters-sträcket, så upplevelsen blir väldigt kort och frågan är ifall det här bara är en aptitretare inför en ny fullängdare?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Rebecca Ferguson (2012-01-01)
Ferguson (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner