Joyzine.se


Recension - Skiva

Ferguson
S/t, 2009
Skivbolag: Trombon
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-04
Hemsida: www.fergusonband.se

Ferguson är ett sådant där band som bjuder på lite av varje utan att det för den sakens skull låter ofokuserat eller splittrat. Detta självbetitlade album låter modern indiepop möta vuxen mogenrock och stadigt Winnerbäck-reflekterande para sig med rockmusik som grävts upp ur gamla koffertar från 50-talet. Allt utan att det känns konstigt på något sätt.

Bandet, som härstammar från en så märklig stadskombination som Skärblacka/Vänersborg, garnerar med snyggt blås och vaggar in sina lyssnare i ett behagligt rus medan skivan sakta men säkert puttrar fram. Lyssna på bästa spåren – Resumé – och ni kommer begripa precis vad jag menar.

Stundtals blir det för rockabilly-larvigt eller poppräktigt och de svenska texterna har en tendens att pendla mellan briljans och oklädsamma pretentioner. Men som helhet är ”Ferguson” ett glädjande album. Förmågan att få ihop det trots att beståndsdelarna kommer från så olika håll imponerar. Kollektivet gör musik att slappa lika väl som förlusta sig till och skiter fullständigt i vad som anses vara god smak.

Dessutom gillar jag Martin Gustafssons kavata sång. Han har inte den vackraste röst ni någonsin kommer höra, men känslan är det inget fel på. Mina tankar går till kortlivade poporkestern Hardy Nilsson och det kan ju aldrig vara ett dåligt betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ferguson (2011-01-01)
Rebecca Ferguson (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner