Joyzine.se


Recension - Skiva

Rebecca Ferguson
Heaven, 2012
Skivbolag: RCA
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-21
Hemsida: facebook.com/rebeccafergusonmusic

Det är någonting med att inte vinna tevesända musiktävlingar. Vilka minns Daniel Lindström, Marie Picasso eller Markus Fagervall, samtliga vinnare av svenska Idol, idag?

Inte så många kanske, medan det är betydligt mer troligt att röster som Darin, Amanda Jenssen eller Tove Styrke får klockor att ringa. Det är folk som placerat sig tvåa och trea i samma jippobetonade sammanhang.

Brittiska Rebecca Ferguson är nästa ”förlorare” ut på banan. Efter en bejublad insats i teveprogrammet X Factor som slutade med en plats precis bakom segraren har en artistkarriär satts i rullning på allvar. Passande nog ackompanjerad om en snyftig historia om hur hon blev mamma två gånger om redan som tonåring och kämpat mot alla odds för att bli artist. Det är klart att en bred allmänhet inte kan värja sig mot något sådant.

Men sångtävlingar och snyfthistorier ställda åt sidan, Rebecca Ferguson har en oerhört stark röst som får alla möjligheter att skina på ”Heaven”. Hon är en så väl kraftfull som integritetsfull soulsångerska som utan att tänka tanken att på modernt vis waila sönder sina låtar gör ett mycket imponerande avtryck. Hon sjunger med pondus och självförtroende och tycks ha full kontroll över varje liten nyans i sin röst. Det imponerar.

Tyvärr är bara hälften av låtmaterialet på den här debuten något att hänga i någon julgran. Vissa bitar är riktigt smäktande snygga, men allt för mycket känns som platt utfyllnad. Synd, för jag hade gärna hört henne arbeta med ett starkare låtmaterial. Det skulle kunna bli riktigt intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner