Joyzine.se


Recension - Skiva

Iron Maiden
Brave new world, 2000
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.ironmaiden.com

Det är stor skillnad på Iron Maiden med Blaze Bailey och Bruce Dickinsson bakom mikrofonen. Trots att jag avskyr Dickinssons förhatliga jeansvästar måste jag påstå att han framstår som en gud i jämförelse med Blaze.

"Brave New World" är en lugn skiva och Bruce får visa upp hela sitt kunnande som heavy metalsångare. Hans röst är smakfullt nyanserad och han höjer skivan då låtidéerna inte riktigt håller. Ingen hade orkat lyssna på bandets nio minuter långa låtar om inte Bruce piffat upp stämningen.

The fallen angel, Out of the silent planet och The thin line between love and hate är skivans främsta rökarspår och balladen Blood brothers får nackhåren att resa sig på mig - den är underbart vacker. Annars är låtarna ganska tråkiga och det känns på något sätt som om bandet gjort sitt på heavy metaltronen. Det här är inget som kommer i närheten av att hålla samma klass som "Fear of the dark" eller "Powerslave".

Produktionen är annars förstklassig och jag diggar framförallt framhävandet av Nicko McBrains trumspel. Men när jag tänker efter, vad vore den här skivan utan Bruce Dickinsson? Inte mycket! Och visst är det lite patetiskt med gamla farbröder i skinnbyxor som regerar världen som metalikoner!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tunga giganter som headline på Bråvalla?
Def Leppard
Iron Maiden (2010-08-07)
Iron Maiden (2011-07-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexander, 2010-08-13 22:36:46 (81.231.66.24)

Va i Helvete skivan är ett mästerverk! - The Wicker Man - The Gostt Of The Navigator - Mercenary - Out Of The Silent Planet - Dream Of Mirrors - Blood Brothers - Nomad jag älskar den!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner