Joyzine.se


Recension - Skiva

For All We Know
S/t, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-28
Hemsida: www.forallweknow.net

Within Temptations gitarrist Ruud Jolie kan mer än bara spela radioanpassad och pompös light-metal. Det visar han med eftertryck när han släpper lös det egna soloprojektet For All We Know.

Nu är man väl för all del inte helt fel ute om väljer att kalla även det här projektet för pompöst, det är knappast någon avskalad back to the roots-platta vi snackar om. Men det är i alla fall en helt annan grej än den musikanten i vanliga fall ägnar sig åt.

Här tar han itu med episk och dynamisk progressiv metal som är fylld av kontraster. Det är snygga refränger, intrikata rytmer och låtar som tillåts ta tid på sig att växa. Långa stunder ligger det väldigt nära vårt eget Pain Of Salvation. Därför är det knappast särskilt förvånande att hitta ex-medlemmen Kristoffer Gildenlöw i For All We Knows setning eller att dennes bror, Pain Of Salvation-kaptenen Daniel Gildenlöw, gästsjunger i ett spår. Det går helt i linje med hur det låter och är helt och fullt logiskt.

Utan att ha de riktigt stora låtarna är det här självbetitlade alstret ändå väldigt intressant. Det tillåts aldrig slå över gränsen till pretentiöst, men upphovsmannen gräver sig ändå djupare ner under ytan i det progressiva än vad han någonsin får tänka tanken att göra i sitt ordinarie band (som däremot blir lite pretentiöst på sina håll),

En liten pikant sak i sammanhanget är emellertid att herr Jolie skrivit hela skivan själv, förutom just öppningsspåret Blind Me. En aggressivt tuggande, suggestiv liten sak som utan någon som helst tvekan är bäst på plattan. Den har sångaren Wudstik knåpat ihop.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner