Joyzine.se


Recension - Demo

Mother Dirt
Show Me Some Skin
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-04-28
Hemsida: web.comhem.se/motherdirt

Mother Dirt är en tydligt 70-talsinfluerad Göteborgstrio, bildad i januari 2008. ”Show Me Some Skin”, som är deras fjärde egenutgivna skiva, består av fyra spår som låter som en musikalisk förening av de gamla veteranerna i Kiss, The Rolling Stones och The Black Crowes. Att koppla samman Mother Dirt med svenska The Hellacopters är också mer eller mindre oundvikligt. Mother Dirt bjuder helt enkelt på svängig rock ’n roll, med ett skönt och fartfyllt gitarrspel, utan att egentligen introducera något nytt och intresseväckande.

Titelspåret, som inleder EP:n, innehåller en textrad som jag tycker sammanfattar fallet Mother Dirt på ett bra sätt. ”Some say we’re pretty good, some say we’re pretty bad”. I och för sig går det här citatet att applicera på alla band och artister, men jag tycker att det passar lite extra bra in som beskrivning på just Mother Dirt. Gillar man The Hellacopters och Kiss, ja då gillar man garanterat Mother Dirt också. Jag har dock svårt att se denna Göteborgstrio som något mer än ett band som är ”pretty good”, samtidigt som de inte på något sätt är direkt dåliga.

Mother Dirt är kort sagt ganska bra. Men det ska, enligt min uppfattning, mycket till för att ett band som spelar den här typen av musik ska nå högre än så i betygsskalan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner