Joyzine.se


Recension - Skiva

KromleK
Finis Terræ, 2011
Skivbolag: Trollzorn
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-04-22
Hemsida: www.kromlek.de

Vafalls? Marschtrummor och stråkar? Har jag hamnat mitt i Slagit vid Helms klyfta i ”Sagan om de två tornen”? Vad säger du?! Är det introt till tyska black metal-gänget KromleKs nya skiva?

Ja, för er som gillar att även konsekvent dela in musikgenrer i undergenrer, så ska KromleK kategoriseras under termen ”pagan black metal” då det blandas folkmusikelement i smeten tillsammans med de traditionella ingredienserna high pitch-skrik och blastbeats. Och nog kommer en och annan corpse paint-sminkad nisse se sig nödgad att önska kättarna i KromleK en enkelresa till Lucifers hemvist när de får höra de 80-talsaktiga gitarrslingorna i Metropolitan Roots, Nightwish-vibbarna i The Cocoon.

Men för de som inte är totalt insnöade på ”norsk arisk black metal” och att det inte gjorts någon bra black metal sen Varg Vikernes åkte in i finkan, så kan ”Finis Terrae” bli en angenäm upplevelse både för sitt ”jävlar anamma” och sin ekvilibrism. Det är bombastiska stråkar, ylande gitarrer och två sångare där den ene bjuder på traditionellt black metal-skrik och den andre låter som Motörhead-Lemmy (!). Vem sade att black metal inte är spännande metal?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner