Joyzine.se


Recension - Skiva

Roger Karlsson
In i äventyrets vilda labyrint, 2011
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-06
Hemsida: www.beatbutchers.se/rogerks.htm

2006 hade jag och Roger Karlsson en lycklig kärleksrelation. Eller relation och relation, det handlade nog snarare om envägskärlek, men jag föll hur som helst som en fura för albumet ”Indiansommar” som han släppte det året.

Sedan dess har det dock blivit en del fnurror på tråden i den där kärleksrelationen. Inte för att lågan på något sätt har slocknat, utan snarare för att det som i så många andra relationer blir lite slentrian efter ett tag. Man lär känna varandra och uppskatta respektive acceptera de fina och de mindre goda sidorna. Man lär sig leva med varandra och är nöjda med det, utan att den där ursprungliga passionen kommer tillbaka. Mer än på någon enstaka bröllopsdag ibland då förstås.

Det rutinmässiga går vidare nu när Roger Karlsson återvänder med ett nytt album, betitlat ”In i äventyrets vilda labyrint”. Han har spelat in helt och hållet live den här gången, inte för att det märks så där väldigt väl, men så är det. Annars är allt sig likt. Den där bitterljuva rösten berättar sina historier långt fram i ljudbilden. Melodierna är så väl teatrala som vackra. Jag gillar dem, men de överraskar mig inte. Det är bra låtar, men jag blir inte riktigt hänförd.

Sin vana trogen fortsätter Roger Karlsson dessutom med att gömma musiken bakom omslag i blaskiga, smått frånstötande färger och med dystra, trista motiv. Allt är sig likt.

Har man gillat Roger Karlsson tidigare kommer man gilla den här uppklädda trubadurplattan också liksom man om man tycker om sin fru stannar kvar i äktenskapen. Men den ursprungliga eldiga lågan lyser med sin frånvaro.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Gott nytt musikår 2007!
Roger Karlsson (2008-01-01)
Roger Karlsson (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner