Joyzine.se


Recension - Skiva

Roger Karlsson
Pärlor från sidlinjen, 2008
Skivbolag: WDGAF Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-09
Hemsida: www.beatbutchers.se/rogerks.htm

Precis som det brukar vara när demos som aldrig riktigt var ämnade att bli plattor blir just det låter det här lite svajigt och skevt. Dock på ett charmigt sätt. Roger Karlsson är utan tvekan en artist som kan dra nytta av lite sjavigt utförande och enligt egen utsago är det här melodier som spelades in lite på vinst och förlust och några föregående rep eller studioomtagningar.

”Pärlor från sidlinjen” är två demos som spelades in under två olika sessioner 1998 och 2002, ärligt talat har jag svårt att skilja dem från varandra. De flyter ihop till en fungerande helhet och spretar inte alls. Vad jag däremot hör är en artist som är på god väg att hitta fram till formtoppen som skulle resultera i ”Indiansommar”. Att det albumet är Karlssons bästa, det som förmodligen kommer stå oöverträffat i diskografin för alltid är det inget snack om och här hörs tydliga trevare åt det sound som kom att forma den plattan.

Givetvis finns det en anledning till att det förblivit demos fram till det här släppet. Oavsett hur många poetiska beskrivningar och överskylningar som medföljer ”Pärlor från sidlinjen” är det ett faktum att de här låtarna valdes bort till förmån för andra. Ändå upplever jag de här spåren som starkare än det mesta på senaste Karlsson-plattan, ”Brev från Ågesta”.

Här river Karlsson fortfarande runt i rockens förlovade land och vågar trots att det fortfarande finns en stark och mångordig viskoppling ta ut svängarna ordentligt. Lite svajigt och skevt, visst, men onekligen charmigt. Att så här i efterhand höra tecken på vad som komma skulle är utan tvekan riktigt tillfredsställande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gott nytt musikår 2007!
Årets bästa skivor 2006
Roger Karlsson (2006-01-01)
Roger Karlsson (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner