Joyzine.se


Recension - Skiva

The Blackout
Hope, 2011
Skivbolag: Smoking Vinyl
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-04
Hemsida: myspace.com/theblackout

Ska man hitta någonting som är eget och originellt med walesiska The Blackouts tredje långkörare är det kanske just själva titeln. Den föddes uppenbarligen efter att bandmedlemmarna skärskådat sina egna texter och kommit fram till att det handlar om att gå vidare och hålla huvudet högt.

Vad som är så speciellt med det? Well, i den här genren är det ju mer regel än undantag att gasta om hur förbannat jävla synd det är om en och hur allt i livet bara är ett enda långt motlut.

The Blackout ägnar sig nämligen åt radiofriserad punkrock med en hel del känslor (gränsdragning till emo om ni så vill) och några pliktskyldiga screamo-passager. De sistnämnda hade man lätt kunna skippa, de ger inget mervärde till musiken mer än det faktum att de i genren förväntas finnas där.

Däremot ska The Blackout ha cred för att de allt som oftast hittar fram till de vägvinnande refrängerna och på så sätt snabbt fäster sig i lyssnarens medvetande. Men jag blir ändå aningen besviken. Med öppningsspåret, lysande Ambition Is Cricket, signalerar man nämligen att mer av ett kommersiellt inriktat At The Drive-In är att vänta och smaklökarna vattnas givetvis. Sedan faller man dock ganska omgående in i en slentrianmässig lunk där de riktigt vassa kanterna försvinner och det mest känns som att man har hört det förut.

Synd på en lovande inledning, men kanske inte så oväntat med tanke på vad det är för typ av band som vi snackar om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bring Me The Horizon
The Blackout Argument (2007-01-01)
The Blackout Argument (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner