Joyzine.se


Recension - Demo

Ett Rop På Hjälp
S/t
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-26
Hemsida: myspace.com/ettroppahjalp

Ett Rop På Hjälp är en kvintett från Göteborg som bjuder psykedelisk 70-talshårdrock. Samtidigt som soundet inte känns högaktuellt i Sverige 2011 är det ändå väldigt roligt att höra just för det faktum att det inte låter som något annat man hör i dessa dagar. Eller som man för den delen hört någon gång tidigare.

Tyvärr är jag inget större fan av sången. Den låter som en blandning av Thåström och Björn Rosenström och det är en kombination som jag tyvärr inte anser vara särskilt smickrande. Dessutom tar sången fokus från musiken på ett dåligt sätt. Det är så till den milda grad att jag blir irriterad när sången kickar igång. Varför? Jag vill inte höra den. Jag vill hellre höra mer av själva musiken som är helt fantastiskt bra. Den är varierande, den är lekfull, den är överraskande och helt oemotståndlig – alltså allt som sången inte är.

Med all variation och bevis på musikalisk skicklighet, som allra tydligast märks i Josef K, skulle Ett Rop På Hjälp mycket väl kunna skrota sången och bli ett instrumentalt band istället. Punkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner