Joyzine.se


Recension - Skiva

Panic! At The Disco
Vices & Virtues, 2011
Skivbolag: Fueled By Ramen
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-22
Hemsida: www.panicatthedisco.com

Halva bandet hoppade av, men Brendon Urie och Spencer Smiths valde att fortsätta som duo och well, det verkar ju ha funkat ganska bra det också.

Jag kan i och för sig få en känsla av att Panic! At The Disco i sin iver att vara lite väl tvålfagra slarvar bort något av det som skulle kunna blir riktigt briljant i för lismande arrangemang och låtuppbyggnader, men som helhet är ”Vices & Virtues” en riktigt hörvärd skiva. Blir inte inledningsspåret The Ballad Of Mona Lisa och oerhört klistriga Memories sådana där justa hitlåtar som spelas till förbannelse på radio skulle jag bli synnerligen förvånad. Detta trots att introt till den förstnämnda är äckligt likt den enerverande musiken från den där dassiga reklamen om mineralvatten från någon fejkad hälsokälla.

Duon har tagit ett riktigt drivigt rocksound och låtit det förlusta sig i ett poplandskap som är väldigt refrängorienterat. Det fungerar riktigt bra. Bortsett från att det, som jag antyder ovan, blir lite för snällt ibland är det en raffinerad brygd som kokats ihop. Herr Urie sjunger bra och kommer garanterat att charma upp en och annan dam med den här sånginsatsen. Detta samtidigt som hårdföra gubbar i smyg kommer stampa takten till de inbjudande refrängerna.

Panic! At The Disco träffar ganska rätt hos flera målgrupper samtidigt här och det var nog också det som var tanken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner