Joyzine.se


Recension - Skiva

Felix Wickman
Whatever Her Sins, 2011
Skivbolag: Waggle-Daggle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-21
Hemsida: www.felixwickman.com

För några år sedan recenserade jag Felix Wickmans skiva ”Dry Hands” och talade om ljudet av en öde storstad på natten. Det där urbana, oberäkneliga men ändå ofrånkomligt vackra finns fortfarande där när Wickman nu visar sig från en bräcklig sida och släpper loss ”Whatever Her Sins”.

Det är en naken inspelning som trevar sig fram genom en osäker storstad. Jag kan inte hjälpa det, men det är den ständiga känslan som återkommer till mig när jag lyssnar på den här singer/songwriterns material. Det är inte så lite Lost In Translation-vibbar på den här inspelningen.

Men ”Whatever Her Sins” är inte den brutala staden i sig utan snarare de vilsna själar som lever och irrar fram genom den. Ljudbilden är spartansk, melodierna vackra men återhållsamma och sångmässigt trevar sig Felix Wickman fram. Det här är inte låtar som man ofrivilligt ska få fasttejpade på näthinnan första gången man hör dem, utan material som måste få växa sig starkare och starkare för varje lyssning man ger dem.

Det är så väl ömsint som olycksbådande när Wickman träffar som allra mest rätt. Men samtidigt kan jag tycka att vissa bitar blir lite för inåtskådande när han söker det lite väl introverta soundet. Det är en intressant balansgång som inte alltid utförs med hundra procent finess. Men hörvärt det är det förstås.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Felix Wickman (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner