Joyzine.se


Recension - Skiva

Sator
Under The Radar, 2011
Skivbolag: Planet Of Noise Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-25
Hemsida: www.sator.se

Det är tryggt att lyssna på Sator. Bandet som alltid funnits (känns det som) och som utan att rucka nämnvärt på sin formel levererar hemtam rock'n'roll på sitt eget vis, precis så som vi har vant oss vid att det ska låta. Sator är inte stereotypt tråkiga, de är bara Sator helt enkelt.

Just detta faktum har lett till en bred fanskara, men en position långt utom synhåll för kredkänslig musikpress vilket är det första som påpekas i den medföljande pressreleasen. Det kanske inte är så konstigt egentligen, för visst är det mer spännande att skriva om uppsnofsade franska paradrätter med konstiga namn än om husmanskost. För är det något Sator är, så är det rockmusikens svar på husmanskost.

Med det sagt är ”Under The Radar” som ni förstår ännu ett Sator-album som låter Sator och på det viset har de flera riktigt behagliga poänger. Gubbarna har kanske inte snitsat ihop sin vassaste platta och envisas märkligt nog med att klämma ihop sina bästa låtar i slutet av skivan, men här finns stoff nog för att styra upp en skön grillfest (om de där förbannade minusgraderna kan tänkas ge med sig utanför fönstret någon gång).

Titelspåret är en potent pumpande liten bit som jag kommer stoppa in i min playlist ”Patenterat god musiksmak” så fort ”Under the Radar” hittar ut på Spotify och i We're all gonna die! har manskapet fått ihop en drivig liten juvel. Dessutom avslutas skivan väldigt snyggt med balladen Love Bells.

Den är lingonsylten på köttbullarna så att säga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Sator (2011-05-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner