Joyzine.se


Recension - Skiva

Tobias Borelius
Du känner mig allt för väl, farväl, 2010
Skivbolag: Smaragd Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-06
Hemsida: myspace.com/tobiasborelius

Album där man sjunger på svenska har på senare tid dykt upp som svampar i en svampskog. Allt fler artister har vågat anta utmaningen att försöka uttrycka sig på modersmålet, för en del har det gått smärtfritt fram medan det har tagit lite längre tid för andra. För Tobias Borelius, sångaren i bandet Emerald Park, tog det nästan ett halvt decennium men nu är äntligen hans soloalbum färdigt.

I ett virrvarr av mörker, cynism, akustiska gitarrer och analoga synthar färdas lyssnaren genom ett musiklandskap som Tobias har skapat med hjälp av Malmös och Lunds musikelit. ”Du känner mig allt för väl, farväl” rymmer samma finess och mörker som på valfritt album av Kent samtidigt som man mycket tydligt märker att Olle Ljungström är en av inspirationskällorna.

Med hjälp av ett tvspelssound trevar sig musiken fram på ett väldigt försiktigt sätt. Varje ton och varje ord vägs innan de sakta men säkert hittar sin väg in till trumhinnorna. Till en början var jag lite skeptiskt, men det här är ett album som med säkerhet växer efter varje lyssning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tobias Borelius (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner