Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bells
Threads, 2010
Skivbolag: TEG Publishing
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-02-02
Hemsida: www.thebells.se

Jonas Teglund säger det ganska bra själv i pressmaterialet. "Vi ville göra låtar så självklara att det skulle kännas som om man hade hört dem förut. Referenslös musik som lät helt vanligt, som man skulle känna igen sig i men utan att riktigt kunna placera varför".

Och har man lyssnat på svensk pop innan känner man igen sig. Det låter sådär rotlöst, skevt, självklart och varmt som man förväntar sig nya popprojekt ska låta nuförtiden. Men varför man väljer att inta en sådan position - referenslöst och redan gjort, kan man ifrågasätta.

”Threads” är en oerhört lättlyssnad skiva, den rinner fram i bakgrunden. Stundom väldigt vacker i sin enkelhet men hela tiden väldigt oförarglig. The Bells ville inte göra ett perfekt debutalbum, de ville lyfta fram styrkan i att våga visa sina brister. Tyvärr brister det aldrig på allvar och den där eftertänksamheten får man snarare tvinga på sig.

Men konvolutet är vackert med bilder från den svenska verkligheten och texter lika beskådande självklara. Det räcker dock inte för att göra intryck och betyget blir lika ambivalent och vanligt som skivans uttryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
We Are The Storm
Joel Alme (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner