Joyzine.se


Recension - Skiva

Chris Michols Band
Scar Trek, 2010
Skivbolag: Record Union
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-01
Hemsida: www.chrismichols.com

Ni är ursäktade om ni initialt föreställde er något lite buskis-artat vid en första anblick av skivtiteln. För visst är ”Scar Trek” en kul ordlek med titeln på en oförtjänt populär teveserie, men det sänder också ut signaler om att bandet eventuellt vill gömma sig bakom en tokrolig fasad. Signaler som ni lyckligtvis inte behöver ta på allvar...

För Chris Michols Band är seriöst. Kanske lite väl seriöst rent av? Anslaget är allvarsamt och frontfiguren gräver med en fullt ut fokuserad röst ner sig i låtar som knappast uppmanar till att slå klackarna i taket. Det vilar en lite svårmodig känsla över hela anrättningen, en känsla som kommer sig av att låtarna inte riktigt är så vackra som de förmodligen var tänkta att vara.

Att kategorisera gänget är knivigt. Chris Michols med anhang nöjer sig inte med att bejaka en musikgenre rakt upp och ner utan låter gränserna vara tämligen flytande. På ”Scar Trek” finns renodlat singer/songwriter-mys, tydliga flörtar med amerikansk radiorock och fragment av väldigt, väldigt lättsam grunge. Som om Soundgarden skulle ha tagit på sig sommarkavajen (den svarta!) ungefär. Det funkar riktigt bra tillsammans, det måste säga.

Uttrycket är på sitt sätt spännande, även om låtarna som sagt aldrig riktigt blir hjärtskärande i sin utformning. Att Michols haft med musik i teveserier och reklam kommer emellertid inte som någon överraskning när man hör en bit som melodiösa rockstänkaren Sunday Night. Känslan i musiken tycks vara som klippt och skuren för att illustrera amerikansk ungdom (Dawson's Creek) eller sälja busskort (Länstrafiken i Jämtland).

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner