Joyzine.se


Recension - Skiva

Le Dupont
North Of Wherever You’re From, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-01-09
Hemsida: myspace.com/enjoydupont

Pontus Sandevärn, mannen bakom soloprojektet Le Dupont, tar lyssnaren med på en tur runt ett charmigt och hemtrevligt barndomskvarter på hans andra album. Gamla barndomskvarter rymmer många minnen och känslor och kan därför återkalla både bra och dåliga sådana. ”North Of Wherever You’re From” fungerar precis så. Ena stunden får man höra något glatt, andra stunden något ångestfyllt.

Man kan säga att ”North Of Wherever You’re From” minst sagt blandar och ger. Samtidigt som allt låter nytt och fräscht känns det en aning bekant ändå. En del låtar, som till exempel Lucifer, ger sköna Julian Casablancas-vibbar medan andra låtar, som till exempel Bus Stop, låter kusligt likt Bright Eyes.

Men det blandas och ges lite för mycket och tyvärr resulterar det i att albumet i slutändan framstår som spretigt. Känslan är att man har valt ut de absolut bästa ingredienserna man vet, kastat ner de i en gryta, rört om lite och hoppats på att det ska fungera. Tyvärr gör det inte det, inte hela vägen. Den röda tråden känns lite sned och vriden och det är tack vare Sandevärns utomordentliga sångmelodier som den överhuvudtaget hittar ända fram och lämnar ett bestående intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner