Joyzine.se


Recension - Skiva

Robert Montgomerie
The Longing, 2010
Skivbolag: Montgomerie Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-03
Hemsida: www.montgomerie.com

Robert Montgomerie gick som framgångsrik vinhandlare in i väggen vilket ledde till någon sorts flummigt uppvaknande där han plötsligt insåg att han ville dela med sig till människor med hjälp av musik. Därav kommer nu ett debutalbum som presenteras i form av en tjusig bok där sångaren inte bara presenterar sina texter utan även berättelsen bakom låtarna.

Låt oss börja med musiken. Det handlar om tämligen anspråkslös popmusik med inte så lite Beatles-känsla och där sångarens behagliga stämma står i fokus. Det är snyggt producerat med tjusiga stråkar och en ombonad ljudbild, men knappast särskilt minnesvärt. Oförargliga låtar som är sköna så länge skivan snurrar, men som snabbt glöms bort när den stannat.

Då är paketeringen av desto större intresse. Att hitta mervärden i en tid där skivor för länge sedan slutat sälja är en konst och greppet att bygga upp bookleten som en hel bok känns ganska lyckat. Det hade kunnat bli hur kul som helst med berättelser kring varje låt, men tyvärr är det som Robert Montgomerie skriver mest blaha blaha. Han vältrar sig i klyschor där han på sant marknadsföringsmanér berömmer sina medmusikanter och berättar att ”den här låten kändes så bra så bra och här använde vi stråkar”, Jippi! Han har inga djupare berättelser att nyansera sitt skapande med (jo det skulle väl vara att han gick igenom en dålig period med sin fru i samband med att After the fire skrevs) och det mesta känns bara som präktiga understatements.

Det är synd på en annars ganska bra förpackningsidé.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner