Joyzine.se


Recension - Skiva

Eliza Doolittle
S/t, 2010
Skivbolag: EMI
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-25
Hemsida: www.elizadoolittle.com

Så har ännu en ung tjej från Storbritannien gjort en svängig pop-platta som flirtar med 60- och 70-talet. Under hösten har Eliza Doolittles singel Skinny Genes spelats flitigt på radion och jag måste medge att jag är väldigt svag för den där engelska dialekten. Debutalbumet är svängigt, fint och välgjort och alla låtarna är skickligt skrivna och härligt naiva.

Eliza Doolittle sägs befinna sig mitt mellan Duffy och Lily Allen när gäller soundet. Men ärligt talat är Elizas sound kusligt likt fröken Allens. Ibland är det lite för likt och det är problematiskt. Att ge sig in i musikbranschen med en stil som associeras och påminner väldigt mycket om en annan väletablerad artist är väldigt våghalsigt. Man kommer ständigt jämföras med föregångaren och kommer alltid att få slåss för sin egen musik. Visst finns det skillnader mellan de två brittiska sångfåglarna men likheterna är för många och väger tyngre.

Det kommer bli en hård match dem emellan, ungefär som mellan Cyndi Lauper och Madonna på den tiden då det begav sig. Eliza Doolittle eller Lily Allen? Vi får se vem som vinner i längden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner