Joyzine.se


Recension - Skiva

Alabama Thunderpussy
Open Fire, 2007
Skivbolag: Relapse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-03
Hemsida: www.atprva.com

Visst är det så att man automatiskt tänker stonerrock när ett bandnamn som Alabama Thunderpussy kommer på tal! Jag menar nu inte av gamla erfarenheter av hur bandet låter utan just klangen i bandnamnet. Det tillsammans med albumtiteln ”Open Fire” fullkomligt skriker stonerrock. Lägg därtill låttitlar som Whiskey War och titelspåret och saken borde vara biff. Men en noggrannare titt i låtlistan avslöjar titlar som Words Of The Dying Man, The Beggar och A Dreamer’s Fortune. Det antyder ju snarare fånig heavy metal med tveksamt texttema.

Varför detta raljerande över titlar och namn undrar ni förstås. Jo, rockveteranen från Richmond, Virgina, gäckar mig musikaliskt på samma sätt som de gör med sina titlar. För visst är de i grund och botten ett svängigt stonergäng, men de är inte i närheten av så pårökta som man hade kunnat tro och blandar in en hel del potent heavy metal i sina låtar.

Måste jag sätta en stämpel på ”Open Fire” blir det tung, svängig rock. Gruppen gör vad vi vet att de kan göra, men har ändå utvecklat sitt charmiga sound sedan sist. Nytillskottet bakom mikrofonen, Kyle Thomas, sköter sig med den äran. Kanske är det han som tar den värsta stonerkänslan ur musiken. Han sjunger inte vidare släpigt, artikulerar bra och har flera olika röstlägen att använda sig av, varav ett svävar iväg mer mot heavy metals territorier.

”Open Fire” är kort och gott en stabil rockplatta, en skiva där Alabama Thunderpussy så smått lyft ena foten ur den solkiga stonermyllan och försiktigt satt ner den andra i heavy metalditon.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner