Joyzine.se


Recension - Skiva

Unsun
Clinic For Dolls, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-18
Hemsida: myspace.com/unsunmusic

Herr och fru Stefanowicz har en bebis vid namn Unsun tillsammans. Men här byts snarare gitarrsträngar än blöjor och silkeslena kvinnostämmor hörs långt framför uppbragta barnskrik.

Att de två polska musikanterna skulle bilda ett gothband tillsammans var kanske inte så långsökt egentligen. Mauser, med en lång och trogen tjänst hos framgångsrika Vader på meritlistan, kan sin metal utan och innan och Aya har en röst som klippt och skuren för den här typen av känslofylld metal. Sagt och gjort, makarna hittade några medmusikanter och debuten som släpptes av Century Media uppnådde hyfsade framgångar.

När det nu är dags för en uppföljare är det hemlandets Mystic som ombesörjer utgivningen och materialet är synnerligen genomarbetat. Unsun kan sin formel utan och innan och spelar med både pondus och ett skönt driv. Närmast tillhands i referensblocket står holländska Within Temptation. Soundet är detsamma, det enda som egentligen skiljer är att Unsun på sin håll är en aning hårdare och att den där riktiga hitlåten (läs Stand My Ground eller What Have You Done?) inte finns på ”Clinic For Dolls”.

Annars är Unsun befriande chosefria. På den här skivan finns inte en massa bajsnödiga pretentioner, onödigt stråkgnidande eller storslagen bombasm som det allt som ofta gör när den här typen av band har Norge som hemland. Polackerna spelar kvinnofrontad metal rakt upp och ner och jag beundrar det gifta paret Stefanowicz för det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner