Joyzine.se


Recension - Skiva

Dan Viktor
Det Meningsfulla Våldet, 2010
Skivbolag: Commendante
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-20
Hemsida: www.danviktor.com

Jag hade ingen aning om att visor kunde vara svängiga, sen hörde jag Hjärtat Är En Djuphavsfisk och blev blåst av stolen, golvad och fullkomligt överraskad.

Dan Viktor, som för övrigt sjunger nyheterna i SR P4 Göteborg och P4 Västmanland, har släppt sin åttonde platta som är fullproppad med kraftfull, skitig och medryckande vispop. Låtarna är av blandad intensitet och ibland kokar det nästan över i denna energifulla skapelse. Även fast inte alla låtar har samma jävlar anamma och sväng som öppningsspåret är det väldigt svårt att sitta still.

”Det Meningsfulla Våldet” blandar och ger på ett behagligt sätt. Samtidigt som det är härligt att höra vispop med punkig attityd är det minst lika härligt att höra mer traditionella låtar som till exempel Cornelis-inspirerade Apa I En Bur. Eller varför inte låten Tro som för tankarna till Lars Winnerbäck.

Dan Viktor beskrivs som den svenska musikens märkligaste huligan och det är jag beredd att hålla med om. För man måste nog vara lite av en märklig huligan när man väljer att lägga effekter à la Basshunter på en av låtarna. För mig är det helt obegripligt och oförsvarbart att en talangfull människa medvetet väljer att göra något sådant, men jag förlåter Dan Viktor för det snedsteget den här gången.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzines soundtrack till nyårsafton
Vilken är den bästa jullåten?

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner