Joyzine.se


Recension - Skiva

Hillström & Billy
Outtakes And Remakes Of Heartaches, 2010
Skivbolag: Hillström MMF
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-19
Hemsida: www.hillstromandbilly.com

En titt i gästlistan säger ganska mycket om hur Hillström & Billy låter på sin andra fullängdare, nu lössläppt på mustig vinyl. Folk från Perssons Pack, Hovet, The Facer och Diamond Dogs har hjälpt till att lägga instrumenten och det är någonstans mitt i den röran som Petter Hillström landar efter att ha övergett Norrland för Stockholm.

Lutningen ligger förstås mer åt pop och singer/songwriter-skolan än mot brötig rock, men det finns tydliga rockelement på den här plattan lika väl som The Commitments-partaj och soulig Deportees-känsla. Men trots snygga förebilder och ett trevligt anslag blir herr Hillström lite för försiktig. ”Outtakes And Remakes Of Heartaches” har sina stunder (inte minst urtjusiga It's Over), men mycket av materialet blir oförlöst. Som om Petter Hillström inte riktigt vågar släppa sargen och satsa precis allt han har i framförandet.

Resultatet blir att skivan gärna får spinna i bakgrunden, men att jag inte lägger särskilt mycket av materialet på minnet. Det kan uppenbarligen inte ens ett helt koppel av duktiga medmusikanter råda bot på, även om de bjuder på en småtrevlig musikstund på vägen till slutet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hillström & Billy (2012-01-01)
Hillström & Billy (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner