Joyzine.se


Recension - Skiva

Hillström & Billy
and all the sprouts bowed their heads, 2012
Skivbolag: mmf
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-07
Hemsida: www.hillstromandbilly.com

Jag brottas vankelmodigt med mina intryck av Petter Hillström, alias Hillström & Billy, och hans sångröst. Jag kan otaliga lyssningar till trots inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Om den där lite bräckligt naiva tonen han har är klädsamt känsloskapande eller om den är lite för tunn för att det ska vara tillfredsställande. Det varierar lite från låt till låt det där.

Musikaliskt är jag dock helt på banan. Hillström & Billy svävar på ett effektivt sätt mellan popmusiken och en folkscen som på senare år fått ett våldsamt uppsving. ”and all the sprouts bowed their heads” är en väldigt stämningsfull skiva där arrangemangen är lyhörda nog att lyfta även det låtmaterial som kanske inte är top notch.

Många av kompositionerna här tillhör emellertid toppklassen. Paper of Roses och nästan oförskämt avslappnade With You ahahah tillhör höjdpunkterna som verkligen bör strykas under. Där fungerar också rösten riktigt bra.

Jag rycks med i de subtila stämningarna och kan inte göra annat än gilla Hillström & Billy. Folktendenserna i musiken är verkligen intrikata. Men samtidigt finns känslan att det borde gå att förlösa det här ännu lite mer. Samma sak som varit fallet på Hillströms tidigare albumansträngningar.

Och så var det, det där med ambivalensen...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hillström & Billy (2008-01-01)
Hillström & Billy (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner