Joyzine.se


Recension - Skiva

Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet
Som På Riktigt, 2010
Skivbolag: Det Oändliga Sommarlovet Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-15
Hemsida: myspace.com/kaptenkid

Jag har absolut inte något emot livealbum. Tvärtom. Men tyvärr finns det svårigheter med livealbum och det är att intensiteten från scenen oftast inte kan överföras på ett rättvist sätt till en skiva eftersom det visuella faller bort. Precis så är det i det här fallet när visrockkollektivet från Umeå är tillbaka med en andra skiva i form av ett livealbum. Och visst kan de anses lite knasigt att marknadsföra detta som ett livealbum när den bästa delen är tadaaa… studiodelen! Jo visst, det är med fyra stycken studioinspelningar också.

”Som På Riktigt” är en riktig långkörare med sina totalt 17 spår. Detta för att bandet har blandat friskt med olika versioner, både studio och live, av vissa låtar. De tycker säkert att det var ett bra drag att låta oss lyssnare få höra olika versioner, jag tycker tyvärr att det blir lite kaka på kaka. Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet har breddat sitt sound från förra skivan och har nu blandat in punk (visst flirtar Moln lite med Charta 77’s låt Lilla Björn Och Lilla Tiger?) och hårdrocksinfluenser i musiken, vilket hörs tydligast på studioinspelningarna som bitvis är riktigt röjiga. Den svenska vistraditionen klarar ändå av att genomborra gitarrmanglet och man kan lätt förstå varför Peter Andersson, bandets låtskrivare och sångare, var nominerad till Ted Gärdestadstipendiet 2010.

Det finns många som jämför bandet med Lars Winnerbäck, och det med all rätt, men när tonerna till den medryckande Som Du Säkert Förstår har klingat ut tycker jag att likheterna med ett annat band är mer pricksäkert. Med det här nya soundet kan Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet mycket väl ses som en svensk version av Flogging Molly.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapten Kid & det oändliga sommarlovet (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner