Joyzine.se


Recension - Skiva

Disturbed
Asylum, 2010
Skivbolag: Reprise Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-13
Hemsida: www.disturbed1.com

Vid några få tillfällen frångår Disturbed sin klassiska form och levererar något som snarare låter organiskt än maskinstelt. Det är så att jag frågande höjer på ögonbrynen och undrar vad det egentligen är som står på. Men jänkarna luras bara lite. I grund och botten bjuder ”Asylum” på precis samma pryl som gruppen gjort till sitt trademark och som lagt grunden till en stor fanskara runt om i hela världen.

Att Disturbed skulle överträffa tidigare bravader var det förstås inte många som trodde och de gör de givetvis inte heller, men ”Asylum” är ändå en kvalitativ och ganska kul skiva där förstasingeln heter Another Way To Die men där det är uppenbart att det allra starkaste kortet är The Animal. Där förenar Disturbed allt som gjort dem till vad de är idag och får till en klockren fullträff. Likaså är det stela maskinriffet och känslan i Warrior något jag antecknar på favoritlistan.

Precis som senaste studioansträngningen ”Indestructible” som kom för några år sedan kommer ”Asylum” leverera en handfull spår till livelistan men sen hamna i skymundan bakom de två första verken som fortfarande står sig starka. Disturbed, med lysande David Draiman i spetsen, står för kvalitet och ett originellt sound och det är inget som förändrats trots några sekunder av organiskt ljudande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalarrangörerna reflekterar
Metaltown 2009
Disturbed (2009-06-26)
Disturbed (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner