Joyzine.se


Recension - Skiva

Empyrios
The Glorious Sickness, 2008
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-25
Hemsida: www.empyrios.it

Jag är en gnatig jävel som gärna anmärker på att det saknas originalitet, att saker är för splittrade eller att stilkänslan är lika med noll. Det krävs (på gott och på ont det ska villigt erkännas) ganska mycket för att imponera på mig. Och jag blir om möjligt ännu gnatigare och ännu gnälligare om det som döljer sig bakom ett stilrent omslag som minner om den första Terminator-filmen visar sig vara effektsökande skräp.

Cyberthrash goes heavy metal eller kanske bara kort och gott maskin-heavy metal. Låter det som om det skulle kunna vara något? Ja, kanske i teorin, men inte i det format som frisläpps på ”The Glorious Sickness”. Empyrios vill väl visa sig nydanande och trots att de i grunden tycks vara ett heavy metalband (det låter ofelaktigt som om rötterna finns där någonstans) ger de sig på kliniskt maskinell machometal. Tanken är att det hela ska bli originellt och det hade det säkert kunnat bli också, men orkestern får inte ihop ekvationen.

Någonstans i fogen mellan sterilt Mnemic-pumpande och svulstig heavy metal uppstår ett glapp som Empyrios är oförmöget att överbygga. De två stilarna fogas aldrig samman utan klistras klumpigt ihop utan någon vidare stil eller finess. Det maskinlika kompandet gör knappast heavy metalådran gott och den klassiska sången går stick i stäv mot allt vad macho och teknik heter.

Friskt vågat hälften vunnet? Nej, jag fortsätter att vara den gnatige jäveln som påpekar att försöken att vara originella mest leder till ett misslyckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner