Joyzine.se


Recension - Skiva

Blända
Minnesmissbruk, 2010
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-09-10
Hemsida: myspace.com/blandaband

Det är sällan svensk pop överraskar genom att sticka ut. Bländas musik är föga nyskapande men skiljer sig trots allt en del från mycket av det övriga utbudet av popmusik som finns i Sverige idag. Med medlemmar från bland andra Sagor och Swing och Dungen bjuder Blända på melankolisk folkpop med smålandsdialekt.

Jag blir glad av att höra låten Nico, som handlar om den alltför ouppmärksammade sångerskan Christa ”Nico” Päffgen som mest är känd för sitt samarbete med Velvet Undeground men som också släppt flera lysande soloalbum. Jämte Nico är skivans bästa låt Er Som Var, en kyligt vacker låt där ett fint gitarrplock kompletterar en snyggt komponerad sångmelodi uppbackad av ”ahh ahh-körer”.

Stundtals är det riktigt bra med svajiga tremolo-gitarrer, orglar och körer som på samma gång för tankarna till Bob Dylan och Ennio Morricone. Men ibland blir det tråkigt och intetsägande, som i den instrumentala Linje 331 som börjar intensivt och kraftfullt men snart blir trögt och sövande. ”Minnesmissbruk” är ett något ojämnt album men om Blända kan höja sin genomsnittliga låtskrivarnivå kan det bli kul att höra vad de kommer med i fortsättningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Alexander Hellgren
Skivan som förbryllade precis alla
Blända (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner