Joyzine.se


Recension - Skiva

Solitude
The Revival (ep), 2010
Skivbolag: Dead Tree Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-17
Hemsida: myspace.com/solitudeswe

Om Solitude skulle spelas på radio när jag är ute och åker bil eller sitter och väntar i något genomgrått väntrum är jag övertygad om att jag skulle digga. Kvalitativ metal kan man aldrig få för mycket av vid sådana tillfällen. Däremot är jag inte lika övertygad om att jag aktivt skulle plocka upp och köpa den här epn i affären (eller i download-butiken som det så fint fungerar nu för tiden) och tycka den var fantastisk. När allt förmånga band låter allt för lika blir det nämligen lätt skval av det hela.

Solitude är skickliga nog både som musiker och låtskrivare för att engagera med sina fyra spår på ”The Revival”. Den klassiska Fredman-produktionen sitter som en smäck och variationerna mellan argt och tvålfagert är väl utförda. Men så har vi ju den där lilla pikanta detaljen med hela den framgångsrika jänkarscenen. Exakt det som det här Värnamo-killarna pysslar med är vad gäng som All That Remains eller Killswitch Engage redan tagit till perfektion. Jag är inte säker på att jag skulle kunna skilja gängen från Solitude vid ett blindtest, det säger en hel del.

Ni förstår min skvalanmärkning bättre nu va? Solitude är så pass bra att det är kul att lyssna, men man hade lika gärna kunnat lyssna på något av de andra siljoner gängen på scenen utan att det hade gjort någon skillnad. ”The Revival” är juste metalskval för stunden och ska som sådant premieras. Men det är inget långlivat som kommer att föra herrarna till några stora scener. Det är några år för sent för det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2012 i bilder (del två)
House Of Metal 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner