Joyzine.se


Recension - Demo

Hellow
Reality Sucks
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-26
Hemsida: myspace.com/hellowswe

Jag blir omedelbart slagen på fingrarna som en man med förutfattade meningar. Men det är möjligt att jag är förlåten. Med ett skivomslag där en Frankenstein-liknande galning går bärsärk i ett laboratorium pyntat i grälla färger och med ett bandnamn som Hellow, spelandes låtar döpta till saker som Dukkha och Monster är det väl inte konstigt att jag snabbt associerar till den ganska tjatiga retrothrash-våg som väller genom världen. Scenen där alla bär jeansväst och midjeväska och inte minst skulle döda för skivattributen jag räknade upp ovan.

Men min tanke visar sig alltså vara så fel den bara kan bli. Hellow från Stockholm är inte i närheten av någon thrash. Tack och lov. Istället drar jag paralleller till tidiga Green Day (Dukkha), ett punkigt I Are Droid (Every You) och populära emoakter som Chemical Vocation och Her Bright Skies. Ni förstår vart det lutar. Drivigt, melodiöst och lätt att falla in i med gillande fotstampande och diggande. Utan att en mörkare rocknerv för den sakens skull saknas.

Musikstilen som sådan är ju ganska tacksam att laborera med, men det hörs också att Hellow är ett tämligen färskt band. Bitvis känns det lite naivt och herrarna har kanske inte skrivit de vassaste låtarna, men här finns potential för något större, det råder det ingen tvekan kring. Med lite mer skit under naglarna skulle man förmodligen passa utmärkt som öppningsakt på Panic&Action Tour.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vi måste prata om det här med trumsolon
En återförening i julklapp?
Hellow ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner