Joyzine.se


Recension - Demo

Bangalore (Gbg)
Lika lätt som att vissla en melodi (lika lätt blåser livet förbi)
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-04-21
Hemsida: myspace.com/bangaloregbg

Bakom Bangalore (Gbg) står Tomas Persson Carlberg, som mycket riktigt bor i Göteborg. Det verkar vara en trevlig prick om man får tro hans introduktion på Myspace. På något sätt fick jag den känslan redan när jag plockade upp den här skivan och studerade den lite lätt.

EP:n med den alldeles för långa titeln (krångla inte till det sådär för mig) innehåller fyra spår. Titelspåret innehåller precis som sig bör visslandet av en melodi, det är finstämt, känslomässigt och lågmält. "Du är lika skör som jag" sjunger Tomas och visst är det skört. Så skört att det rent sångmässigt spricker ganska rejält emellanåt och blir stundom lite gnälligt. Inte alls omöjligt att dra en parallell till tidiga Håkan Hellström, fast mer lågmält och akustiskt.

Här ser du lögnerna och alla fel är ett utsnitt ur en students vardagsliv, bråk med CSN, grötkok och vita piller som räddar kvällen. Det är svårt att inte hitta vissa beröringspunkter med sitt eget liv. Stämsången fungerar också rätt bra i den här låten. Musiken är okomplicerad, efter devisen less is more och lite gitarrplock är liksom grunden i samtliga låtar. Som bäst fungerar det i Såpbubblor, där det strax innan halva låten har gått dyker upp en väldigt maskinell trumtakt. Jag tycker också att skivan som helhet växer redan vid andra genomlyssningen och förvandlas till fyra låtar att lyssna på när jag såhär på våren sitter och tittar på fåglarna utanför under frukost.

En inte oäven poptrubadur, som dock skulle behöva fila lite på det vokala såväl som på det musikala. Inte för att jag har något emot lite primalfalsett emellanåt, om nu någon efter mina recensioner här fortfarande kan tro det. Nej, utan för att jag tror att det kan bli något riktigt bra och så mycket starkare av det här. Musiken skulle behöva vara lite mer kryddad för att lyfta ordentligt, även om jag förstår viljan att ha det sparsmakat. Texterna tycker jag redan finns, nu behövs bara lite mer ljud och en stark röst som för den sakens skull inte bör vara perfekt. Lite skört och skevt vill jag ändå ha Bangalore (Gbg) och drar därför till med ett något generöst (men motiverat) betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner