Joyzine.se


Recension - Skiva

Vetiver
Tight Knit, 2009
Skivbolag: Sub Pop Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2010-04-02
Hemsida: www.vetiverse.com

"Thing of the Past" beskrev jag som en lugn och tillbakalutad lyssning. I jämförelse med "Tight Knit" framstår den snarare som raka motsatsen.

Ett par gladpopiga nummmer undantaget är tempot här mer slött än tillbakalutat och hela skivan har en lågmäld ljudbild där Cabics sång backas av akustiska gitarrkomp och svävande elgitarr som ger ett drömskt intryck. Men samtidigt har skivan en annan sida (och det är inte B-sidan) där de lugna och lågmälda kompositionerna framstår som allt annat än trötta och sega, även om Cabics sång ibland känns lite dåsig.

Låtarna får färg och form av varandra och sammantaget tycker jag att det är en rätt mysig platta. Men visst är det just mys som det handlar om och ingen partaj-disc precis. Nej, det här fungerar som bäst i hemmets lugna vrå, pulandes med något i stil med att baka bröd, gärna iförd ett par goa fårskinnstofflor och en skön ullkofta. Det är lättlyssnat och knappast något svårsmält som det bjuds på här. Inte för att "Thing of the Past" var särskilt svårlyssnad, men den nådde ändå helt andra höjder än "Tight knit" som är mer slätstruken.

De nummer som står ut är förstås, speciellt för en sjöman, öppningslåten Rolling Sea, som är riktigt skön, men ger dock något stora förväntningar på resten av skivan, som Vetiver inte lyckas leva upp till.

Everyday är poppig och låter som det lika gärna kunde varit en reklamlåt av Supertramp, More of This likaså. Desto roligare är då Another Reason to Go, som med puttrande orgel och blås ger härliga vibbar från 70-talets LA.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vetiver (2008-01-01)
Vetiver (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner