Joyzine.se


Recension - Skiva

Vetiver
The Errant Charm, 2011
Skivbolag: Bella Union
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-08-20
Hemsida: myspace.com/vetiverse

Tillsammans med trummaskiner och urtvättade gitarriff gör ”The Errant Charm” sig perfekt som ett soundtrack till en eftermiddag som är så där idyllisk och oslagbar som de bara kan vara i en amerikansk film.

Kvintetten har haft äran att vara förband till Devendra Banhart och Joanna Newsom. Men efter några genomlyssningar av albumet vet jag inte riktigt om det skulle vara varken fantastiskt eller roligt att se Vetiver spela live. Den där sega, men mysiga, eftermiddagskänslan får nog inte samma genomslagskraft när man inte har en soffa man kan ligga i medan sångaren Andy Cabics röst långsamt letar sig fram till öronen.

Denna bohemiska men samtidigt moderna folkrock är avskalad och enkel. Den får mig stundvis att vilja blunda och drömma mig bort. Det hade kunnat vara något bra men om jag ska vara ärlig så vet jag stundvis inte om jag vill drömma mig bort för att musiken är tråkig eller för att den förmedlar en längtan till något annat. Svår fråga, svår balansgång. Men att jag känner sand mellan tårna och ett välbehag i magen får mig att tro att det i alla fall är snudd på att det är den andra anledningen som väger tyngst i slutändan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vetiver (2008-01-01)
Vetiver (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner